Az M&A tanácsadói szolgáltatásaink körét tovább bővítve elindítottuk online cégértékesítési piactér alkalmazásunkat, amellyel a cég illetve üzletrész adás-vételi tranzakcióban érdekelt partnereink és leendő ügyfeleink számára kívánunk segítséget nyújtani vevői és eladói oldalon egyaránt.
Az MANDA DB egy olyan ingyenes felület, amely szélesebb elérést biztosítva, de diszkrét módon - cégnév publikálása nélkül - segíti a cégeladás vagy vásárlás folyamatának elindítását és a hagyományos csatornák mellett egy további felületen támogatja az eladók és vevők egymásra találását.

Az adatbázisban kizárólag működő és ellenőrizhető hátterű vállalatok adás-vételére, pénzügyi/üzleti szempontból releváns módon értékelhető tranzakciókra vonatkozó ajánlatok jelenhetnek meg.
Preferáltan 100 millió Ft nettó éves árbevételi szint felett vagy olyan start-up fázisban levő cégeket jelenítünk meg, amelyek üzletileg értelmezhető jövőképpel rendelkeznek. Nem jelenhetnek meg olyan tranzakciókra vonatkozó ajánlatok, amelyek nem ellenőrizhető hátterű cégekre vagy köztartozásos / felszámolás alatt levő társaságokra vonatkoznak.

aktuális eladói ajánlatok

keress az cégek, eszközök, egyéb befektetési célpontok között

szűrési feltételekbefektetés:
üzletrész értékesítés
iparág:
informatika
ársáv (eFt):
80 000- 120 000
árbevétel:
csökkenő
profit:
csökkenő
további információ:
befektetés:
üzletrész értékesítés
iparág:
logisztika, raktározás
ársáv (eFt):
180 000- 250 000
árbevétel:
stabil
profit:
növekvő
további információ:

1 
pénzügyi adatok ezer forintban!

vevői keresések

Ügyfeleink bekfektetőként vagy vevőként az alábbi potenciális vételi/befektetési lehetőségeket keresik:

max. vételármin. elvárt bevételmin. EBITDAiparág 
100 000eFt 100 000 - 200 000eFt 5-10% kereskedelem
50 000eFt 50 000 - 100 000eFt 10-15% oktatás, képzés
100 000eFt 50 000 - 300 000eFt 5-10% egyéb szolgáltatások
1 500 000eFt 1 000 000 - 5 000 000eFt 5-10% kereskedelem

megvalósult tranzakciók

tranzakciós adatok - tájékoztató információk (adatok eFt-ban)

éviparágtranzakció értékebitdaeszközértékEBITDA x 
2017távközlés63 000 00014 000 00089 000 000 4,5x

szűrési feltételek

cégértékelés

érdekel mennyit ér a céged?

Egy vállalkozás értékének meghatározása számos szituációban lehet szükséges: a leggyakoribb ok, amikor a cégét a tulajdonos értékesíteni szeretné. A cégeladás felmerülhet, ha a tulajdonos nyugdíjba menne és nincs utód / örökös, aki átvegye az üzletet vagy mást szeretne csinálni, mert már nem jelent kihívást az üzlet (vagy esetleg más üzleti elképzeléshez van pénzre szükség).
A cég értékének megállapítására vonatkozó igény azonban nemcsak klasszikus M&A (cégeladási) tranzakciós esetén merülhet fel, hanem bizonyos esetekben a tulajdonos ettől függetlenül szeretne tiszában lenni azzal, hogy mennyi az általa felépített vállalkozás értéke vagy éppen hogyan változott ez az érték.
De van olyan szituáció is, amikor valamilyen külső ok miatt szükséges az üzletrészek értékelését elvégezni: például banki hitel esetében, amennyiben az üzletrész biztosítékként kerül bevonásra vagy valamilyen számviteli/adózási megfontolásból (pl. könyvvizsgálat, apport miatt) kerülhet sor az értékelésre.

A különböző cégértékelési szituációk különböző módszertant és megközelítést igényelhetnek, ezért erre szeretnénk megoldást nyújtani azzal, hogy több formában is ügyfeleink rendelkezésére állunk értékelési szolgáltatásainkkal.
Mivel egy működő vállalat értéke számos tényező függvénye és túlmutat az általa felhalmozott eszközök értékén, ezért a pénzügyi adatok mellett figyelembe kell venni az üzletet befolyásoló menedzsment és technológiai képességeket, piaci környezetet és kilátásokat, a versenytársakat, a felmerülő jogi, pénzügyi, üzleti kockázatokat.
Amenyiben nincsenek konkrét elképzelések és csak "kiváncsi" vagy egy adott vállalkozás nagyságrendi értékére, akkor elég lehet az ingyenes online cégérétkelő eszközünket használni. Ha azonban komolyabb szándékaid vannak, akkor az értékelés céljától és mélységétől, valamint az értékelt vállalat méretétől és komplexitásától függően tudunk javaslatot adni.

kapcsolatfelvétel

ha kérdések van, lépj velünk kapcsolatba!